Як виготовляють парфуми?



Перед тим, як опинитися на полицях магазинів, парфуми потрібно зробити, і смію стверджувати, що це ціле мистецтво, вимагає певних знань. Від цього залежить аромат парфумерної кошти, його стійкість і ціна.

Як виготовляють парфуми?

На всіх етапах виробництва парфумів задіяно багато людей, причому різних професій. Відомий той факт, що запуск парфуму обходиться виробникові в кругленьку суму - приблизно 50 мільйонів доларів. Куди ж ідуть дані суми? Більша частина - на рекламу, а решта на оплату інгредієнтів, всілякої упаковки, флаконів і, природно, на зарплату персоналу.

Послідовність створення парфумів

Перший крок при створенні духів - підбір необхідних інгредієнтів. Після їх змішування даний збір розчиняють в спирті найвищої якості, тобто 70 % концентрації. Далі залишають до доведення до потрібної кондиції, на кілька тижнів. Буває, що у склад додають трохи антиокислювача, для стійкості аромату в разі відкриття флакона.

Подальшою операцією є фільтрування, після якої виходить прозорий розчин певного кольору. Розчин, зовсім не має кольору, виходить рідко. У таких випадках його офарблюють парфумери спеціальними барвниками.

Послідовність створення парфумів

Після цього можна сказати, що шедевр готовий. Залишилося тільки розлити парфуми у відповідні, обов'язково висушені, флакони, упакувати в красиві коробки і відвантажити дистриб'юторам. Коли новинка парфумерної промисловості виявиться на полицях магазину - пора запускати рекламу.

Відзначимо, що вартість парфумів з словами фахівців, складається з наступних пропорцій: 15 %-вищеперелічених маніпуляції і 85%-вартість самого бренду.

Парфуми - це воістину творіння мистецтва, політ думки, втілення найсміливіших фантазій. Цікаві дані про те, що кожен виробник парфумів, раніше містив у своєму штаті особистого парфумера. В даний час даної привілеєм володіють лише три великих будинки - Герлен, Шанель і Пату.

Сьогодні в розпорядженні парфумерів - близько 3500 запашних речовин, але вони використовують не більше третини зазначеного кількості. Причин тут багато: екологічні, економічні.

При виробництві парфумів застосовується рослинна сировина тваринного походження.

 Компоненти парфумів

В якості рослинної сировини - спиртові розчини, настої, отримані із самих запашних частин рослин. Це листя, наприклад, пачулі, насіння і плоди кориці, гвоздики, коріандрового насіння, ванілі, а також і деякі лишайники, як дубовий мох і ладанник. Гарні для виробництва парфумів смоли і бальзами, що представляють собою містяться у багатьох рослинах органічні сполуки. Є, по суті, фіксаторами запаху, набагато продовжують тривалість запаху парфумів.

До компонентів тваринного походження відноситься амбра, мускус, бобровий струмінь і цибетин. Вони, на відміну від більшості рослинних речовин, виділяють запахи, які кваліфікувати як "приємні", ніяк не можна. Але такі запахи надають духам тварина початок.

Речовини, що використовуються у виробництві духів

Амбра - речовина, яка виробляється в кишечнику кашалота. Після того, як він заглотит тонни планктону, риб і восьминогів, відбувається викид цієї речовини. Відбувається це спонтанно і настільки цінна речовина збирають по морській поверхні, узбережжя Індійського океану і морів Австралії. При відлові кашалотів, також добували і амбру.

Амбра

Мускус.Безрогий олень кабарга є основним постачальником мускусу. Речовина, нагадує мед у свіжому вигляді, виробляють статеві залози самця. Після закінчення часу речовина з червонуватого кольору стає чорним і твердне. Запах мускусу надзвичайно різкий. Мускус, як і амбре, характеризується ерогенними властивості, посилює сукупність запахів, надає їм чуттєвість, насиченість і особливу теплоту. Всі перераховані фактори, у вже готових парфумах, призводять до гармонії ароматів.

Мускус

Цибетин - має солодкий різкий запах. Речовина виділяється спеціальними залозами цибетовой кішки, яка відноситься до хижих ссавців роду вівер.

Цибетин

Кастореум - бобровий струмінь. У господарів шикарні шуби, під хвостом, видно грушоподібні мішечки. Це особливий орган, до речі, ні на що не схожий і не має до залоз ніякого відношення, існує лише у бобров.Маслянистая, жовтуватого кольору струмінь виділяє досить їдкий шкіряний і дегтярный запах.

Кастореум

Ще одна велика група органічних сполук - це синтетичні ароматичні речовини. Виходять фізико-хімічними і хімічними методами з рослинних продуктів або ж синтезуються з хімічної сировини. Вони абсолютно окремими нотами ідеально вплітаються в композицію запашних речовин, посилюючи стійкість парфумів та надаючи особливу запахів принадність.


Рейтинг:

5 з 5 , проголосувало 1

Коментарі (0)


Залишити коментар